Poolhus – ett fristående attefallshus med uterumsstandard

Bygg ett pool hus på upp till 30 kvm

Ett pool hus förgyller upplevelsen

poolhus attefallshus
Poolhus attefallshus – För badleksaker, övernattning, bastu osv.

Ett pool-hus kan byggas både under attefallsreglerna <30 kvm samt under friggebodsreglerna <15 kvm. 

Pooler byggs som aldrig förr i Sverige. Det byggs flera tusen per år i Sverige och standarden på poolerna är av högre klass än tidigare. Många passar då på och bygger ett hus de kan njuta av intill poolen, inte minst för att koppla ihop sina poolattiraljer (sk poolteknikrum).

Kompletta byggsatser och nyckelfärdiga attefallspoolhus

Se vår förstasida för att hitta bra leverantörer av nyckelfärdiga poolhus – de har också priser på flera av sina modeller.

Vad kostar ett poolhus?

Ett poolhus kostar så mycket som man vill. Från väldigt lite till i himlen beroende på standarden i attefallspoolhuset. Men ska man dra några analyser så kan man konkludera.

  • Ett poolhus har ofta en dusch
  • Ett poolhus har ganska sällan ett kök. Men många passar på att bygga ett utekök också men då är det mer regel en grill eller liknande

Summa summarum så ligger därför kostnaden inte så mycket lägre en ett normalt attefallshus men kanske lite under.

Koppla in pooltekniken i poolhuset

Modulhus Theo svart mörkgrön 30 m2
Modulhus Theo svart mörkgrön 30 m2

Poolteknik tar plats, om än inte så mycket plats. Och poolteknikrummet bör inte ligga för långt från poolen. Därför är det bra att bygga detta poolhus intill poolen. Dessutom blir poolen en vacker utsmycknad i trädgården när den inte används om man t.ex. har snygg belysning och ett fint pooltak. Då blir poolhuset ett naturligt häng under sommarmånaderna och är det vinterbonat så varför inte året runt.

Betongplatta eller annan typ av grund

“content”
När det kommer till grunden för ett attefallshus så rekommenderar vi att ett attefallshus med boendestandard har en bra grund, dvs en betongplatta eller liknande standard på isoleringen. Annars kan man gå på plintar eller liknande. Det styrs mycket av hur uppvärmningen och användningen av huset ska ske.

Hjälp med ritningar till poolhus?

Letar du ritningar på ett fristående uterum så kan vi hjälpa till. Kontakta oss här.

Poolhus med tak utan väggar – en uteplats

Poolhus med tak - utan väggar

När man bygger upp stommen till det fristående uterummet kan man jobba med naturliga material såsom trä men också med stålpelare som kan vara riktigt fräckt.

Se förslag på poolhus här (extern länk).

Lämna ett svar

Senaste frågor och svar