Attefallshus visningshus

Nedan listas attefallshus visningshus över hela landet. Listan är skapad utifrån att köpare ska kunna “klämma och känna” innan ett köp, samt kunna träffa säljarna och resonera kring tillval osv. Vissa visningshus finns att titta på obemannat och vissa behöver man bestämma träff innan med tillverkaren.

Just nu visas visningshus för attefallshus i Stockholm, Västra Götaland, Halland, Skåne och Gästrikland. Men vi fyller på allteftersom. Filtrera nedan eller kolla i listan efter ditt närmaste visningshus i listan under kartan.

TitelKategoriAddressBeskrivningBildLänk
Stockholm / Modulhus.seStockholmNorr Mälarstrand 102, 112 35 StockholmNorr Mälarstrand 102 112 35 Stockholm
Stockholm / HusverketStockholmMårbackagatan 11,123 43 Farsta, Sverigelänk
Wanås / KenjoSkåneHässleholmsvägen 289 32, Knislinge, Sverigelänk
Åsa / GEBAB MaxihusHallandVassbäcks ängsväg, Åsa, Sverigelänk
Stockholm / EnkelrumStockholmRehnsgatan 3, 113 57 StockholmBehöver bestämma träff innan.länk
SommarnöjenMånga orterMånga orter - se länklänk
Väddö / AB_SjöbodarnaStockholmStora Bagghusvägen 27, Väddö, Sverigelänk


Fler attefallshus visningshus?

Är du tillverkare / återförsäljare av attefallshus och inte redan har ditt visningshus listat ovan. Hör då av dig till oss, vi vill nämligen samla alla visningshus för attefallshus på denna sida för att kunna ge besökarna en helhetsbild.

Varför man bör se sitt attefallshus innan

Attefallshus med altan
Det finns flera anledningar till varför man kan vilja se attefallshuset innan. Vad som är unikt för attefallshus är att leverantörerna gör olika hus anpassade för olika behov, och därmed har ett satt utbud med ritningar och olika typer av konstruktioner, vilket skiljer sig från när man bygger exempelvis ett hus från scratch med arkitekten. Därmed finns dessa hus oftast byggda hos leverantörerna, och de erbjuder därmed möjligheten för potentiell kund att se dem.

Sedan attefallslagen trädde i kraft, har marknaden tagit fram ett stort utbud av attefallshus, med olika ändamål och funktioner, med allt från sovloft, källare, bastu, garagelösningar till komplementbostadshus man kan hyra ut.

Få en uppfattning om vilken typ av attefallshus

När man köper sitt attefallshus, så finns det tre olika varianter. Man kan välja att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus, som byggs i fabrik och lyfts på plats på ens nuvarande grundkonstruktion. Man kan annars välja att köpa en byggsats, som är ett färdigt hus som monteras ihop på plats. De sista alternativet är att man bygger det själv, och köper in en ritning från arkitekter till attefallshus.

För alla dessa hus finns det gott om olika lösningar, både när det kommer till isoleringsgrad, vilken typ av grund man behöver som i sin tur påverkar bygghöjden, önskar man källare, sovloft, lösning för V&A, antal bäddar, taklösningar mm. När det kommer till alla dessa val kan det vara svårt att veta vad som passar just en själv, och att besöka visningshus och få en känsla för planlösningen kan hjälpa dig i ditt val av hus.

Gäststuga – Komplementbostadshus

Attefallshus med altan

Bland det vanligaste är att önskar sovplatser i sitt attefallshus. Det kan finnas gott om olika anledningar till detta, med allt från vuxna barn när de kommer hem på besök, skapa ett gästrum, en yta för äldrebarn att kunna vara med kompisar, eller för uthyrning. Beroende på antal bäddar finns det olika planlösningar, som erbjuder sovloft, till ordentliga sovrum med lösningar för bäddsoffor och våningssängar. Personligen anser jag att sovloft är en otroligt smart lösning. I och med att attefallshus har en högsta bygghöjd på 4 meter, så har man mycket utrymme runt taknocken att spela med.

Poolhus

Attefallshus med altan

Attefallshus kan användas som poolhus, med flera olika syften. Önskar man en inglasad uteplats kan detta byggas, men annars kan teknikrummet placeras i poolhuset, och kombineras med gästbäddar i en bodel. Vanligt är att man har poolhus som delvis kan öppnas upp, delvis för skugga under sommaren, men även användas som umgängesyta under sommarkvällar.

Växthus – Uteurm

Attefallshus med altan

Beroende på ens tomts storlek kan man vilja ha sitt uterum anslutet till huvudbostaden i form av en tillbyggnad, men även som en fristående byggnad i form av ett attefallshus. Det finns idag ett stort utbud på uterum med varierad isolering, beroende på vilken typ av glas samt konsturktion. Det finns även uterum i form av växthus som antingen används för sitt ändamål, men även som inglasade uterum.

Garage

Attefallshus med altan
Man kan även applicera attefallsreglerna till att bygga ett garage. Detta kan göras genom att ha garageingången antingen utmed långsidan, varpå man kan få plats med två bilar, eller på kortsidan med möjlighet till förråd och förvaring i andra ändan. Dessa hus vill man oftast ha isolerade, och därmed en isolerad grund.

Använd vårat 3D verktyg här

Bastu/Förråd

Attefallshus med altan
Man kan bygga förråd och bastu som friggebod, men det kan även göras som attefallshus. Detta kan även ge en tillräckligt med yta för att kombinera dem båda två i samma byggnad.

På 30kvm har man möjligheten att för en bastu bygga flera nivåer, samt ett förrum och eventuellt ett badrum med dusch, beroende på hur många platser man önskar i bastun.

För förråd finns det gott om olika förvaringlösningar, där man även kan försöka kombinera det med en verkstad för dig som driver mycket projekt hemma.

Olika planlösningar

Kampanjer på Visningshus

Vi samarbetar med olika leverantörer av attefallshus runt om i Sverige, där vi emellanåt samlar på oss rabatterade attefallshus i våran fyndhörna. Emellanåt läggs visningshus ut på kampanj och vi samlar dem då här.

Relaterade frågor

 • Attefallshus 25 kvm visningshus Sthlm
  Hej! Jag skulle vilja åka och titta på ett visningshus om detta finns i Stockholmsområdet? Jag är intresserad av 25 kvm, med loft och snedtak. Tack! Med vänlig hälsning Maria Hej Maria! Vet inte om jag vet något hus som är just 25 kvm. De flesta till
  Läs mer
 • Visning av attefallshus
  Finns det någon plats i Stockholmsområdet (eller i övriga sverige) där man kan titta på attefallshus från olika leverantörer? Det finns ju otroligt mycket online men finns det fysiskt? Hej Mattias, Här har vi samlat de hus vi fått reda på genom åren.
  Läs mer
 • Visningshus i Kittelfjäll med möjlighet att bygga det stora huset också
  Hej, vi är en familj i Sthlm som skall bygga i Kittelfjäll och undrar om du har några kontakter som är intresserade av att sätta upp ett visningshus på vår tomt som vi köpt där?! Vi skulle behöva hjälp med det stora huset också. Men man har styckat a
  Läs mer
 • Visningshus på Österlen?
  Hej. Vi kollade häromåret på Attefallshus på Österlen – men minns inte var de låg. Nu är vi sugna på att åka dit igen. Hjälp oss att hitta dit, tack. Vänligen/Lars i Kivik. Hej Lars, Vi har inte riktigt koll på alla visningshus. Men så fort vi
  Läs mer
 • Broschyr
  Hej, Undrar om det finns någon katalog på attefallshus. Skicka isf till: Hej Caroline, Vi har ingen egen katalog, men vi har en marknadsplats på hemsidan med de leverantören vi tycker erbjuder bra och schyssta Attefallshus. Du hittar marknadsplatsen
  Läs mer
 • Fyndhörna
  Hej! Var hittar jag bilder på attefallshusen i fyndhörnan? Mvh Victoria Hej Victoria, Under varje objekt i fyndhörnan finns fler bilder. Exempelvis. * https://www.attefallshus.se/attefallshus-30-kvm-till-reducerat-pris/ * https://www.attefallshus.se/
  Läs mer
 • Visning artefallshus Stockholm
  Hej, skulle villa gå på en visning på ett attefallshus någonstans i stockholm. Hej Jimmy, Finns visningshus i Stockholm. Alla våra annonsörer uppdaterar inte denna karta men här är de vi lyckats fånga in. https://www.attefallshus.se/visningshus/ Det
  Läs mer
 • Visningshus
  Hej! Skriver för mina föräldrars räkning, dom är lite sugna på att bygga ett Atterfalls hus och bor i Ljungby i Småland. Undrar om ni har några visningshus i närheten som dom skulle kunna titta på? Mvh Marcus Hej Marcus, Vi har skickat lite förslag t
  Läs mer
 • Attefallsvisningshus
  Intr. av erbjudandet – 30 kvm A.hus som nu ligger ute för 400′. Ring mig tack Mvh Christina Hej Christina, Kul att du är intresserad av vårt attefallsvisningshus . Vi sätter dig i kontakt med säljaren på attefallstillverkaren i fråga. Mvh
  Läs mer
 • vill se atefallsvisningshus i Frölunda
  skulle vilja se visningshusset i Frölunda raltivt snabbt Hej Christian , Har bett min kollega kontakta dig om visningshus för attefallshus. Mvh Micke Attefallshus.se
  Läs mer
 • Visningshus attefallshus
  Fråga från Dan Hej! Vet ni vart man kan hitta visningshus för attefallshus i göteborgstrakten. Vänliga Hälsningar Dan Svar från Micke Hej Dan Här hittar du en karta med de attefallsvisningshus vi känner till. Mvh Micke Attefallshus.se
  Läs mer

4 svar på ”Attefallshus visningshus”

 1. Såg en minivilla på 55 kvm utanför Åkersberga, men kan inte hita det nu.

Lämna ett svar

Senaste frågor och svar