Ett Attefallshus är ofta ett litet hus som max är 25 kvadratmeter och som du kan använda som förråd och även som en gäststuga. Det vanligaste är att Attefallshuset används som just gäststuga och därför kan det vara aktuellt med ett Attefallshus med loft. På så sätt får du ut så mycket som möjligt av de 25 kvadratmeterna och det finns även en möjlighet att kombinera huset med sovrum, kök och badrum. Det går även att ha tvättstuga med mera i ett Attefallshus. Oavsett hur du vill ha det, finns det möjligheter.

Bilder attefallshus med loft

Attefallshus med loft som lönsam affär?

Du som är villaägare och bor i en stad med studenter, kan göra en lönsam affär genom att hyra ut din stuga. Många gör detta i städer där det är brist på bostäder. Om du inte har någonting emot att ha en student på din tomt är detta ett alternativ som du bör överväga för att tjäna en extrainkomst. Det är smart och enkelt och huset betalar igen sig flera gånger om. Om det är detta du har tänkt göra med huset så är det viktigt att det finns såväl toalett som kök i Attefallshuset.

Även när du har gäster kan det vara klokt och skönt att låta dem ha någonting eget. Det är nämligen vanligt att man får ut mer av att umgås när man inte behöver vara uppe i varandra hela tiden utan istället kan umgås på sina egna villkor. Då kan de gå ifrån utan att behöva ta in på ett hotell och detta fungerar även för barn och barnbarn som kommer på besök.

Bygga ett Attefallshus med loft på gården

Det finns helt enkelt många anledningar till att du ska ha ett Attefallshus med loft på gården. Du kan göra någonting riktigt roligt med det även om du inte har som vana att ha gäster som kommer över jämt och ständigt och vill bo hos dig. Man kan till exempel använda ett Attefallshus som en festlokal och därmed slippa bjuda in middagsgäster med mera till sitt riktiga hus. Det är enklare att ha ett litet rum ständigt redo och därmed kan du även ha mer spontana middagar.

Olika lösningar för attefallshus med loft

Det finns många olika typer av färdiga Attefallshus som du kan välja emellan och det finns även de som du kan bygga själv och anpassa efter dina egna behov. På så sätt kan du skräddarsy dem och få dem precis som du vill ha dem. Detta innebär att du kan ha en tvättstuga i halva lokalen, ett sovloft där du kan ta emot gäster och även en avslappnande hörna dit du kan gå när du vill vara för dig själv en stund och njuta av en bok i tystnad. Dessutom kan du helt enkelt skapa en verksamhet av huset genom att hyra ut till studenter och andra bostadssökande. Många människor klarar sig gott och väl på 25 kvadrat och behöver inte mer. Du kan såklart även installera en kokvrå i ditt Attefallshus utan att det kostar alltför mycket eller köpa ett nyckelfärdigt Attefallshus som är precis som du vill ha det.

Läs mer om uthyrningsregler, skatteregler och att tjäna pengar på attefallshus här: