Attefallshus blir större – 30 kvm även för komplementbyggnad

Från 1 augusti 2020 får alla bygga större utan bygglov

Regeringen föreslår att den 1 augusti 2020 ska det bli möjligt att bygga även komplementbyggnader under attefallsreglerna upp till 30 kvm.

Tidigare var det endast möjligt att bygga 25 kvm för komplementbyggnader under attefallsreglerna, men 30 kvm för komplementbostadshus under samma regler.

Ändringen är viktig, för det är idag en stor förvirring kring vad som gäller, reglerna är svåra och förenklingen gynnar branschen, säger Mikael Asp på attefallshus.se

Ändringen väntas trädas i kraft 1 augusti 2020, och detta kommer framförallt göra att uthus, attefallsgarage eller andra mindre byggnader kommer att kunna byggas större.

Läs hela regeringens betänkande kring större komplementbyggnader här.

Skillnad mellan komplementbyggnad och komplementbostadshus?

Läs om skillnaden mellan komplementbostad och komplementbyggnad här.

Rolig fakta

Under 2019 byggdes totalt 5343 attefallshus varav 4561 av dessa var komplementbyggnader. Regelförändringen ger 22.805 fler kvadrat per år! Läs mer om antal byggda attefallshus här.

Liknande inlägg

Missa inte att signa upp dig för erbjudanden om visningshus.

Läs mer
X

Vill du ha erbjudanden och rabatter?

Genom mitt omfattande nätverk av samarbetspartners har jag med jämna mellanrum möjlighet att göra utskick till mitt exklusiva nätverk (er läsare/följare).

Vill du ta del av dessa erbjudanden? I så fall ange din email nedan. Det kostar inget - jag skickar rätt sällan - men när jag väl skickar så är det riktigt bra!

Mvh Micke

Tack, håll utkik i din inkorg framgent!