Fråga från Andreas

Hej! Vi funderar på att bygga ett attefallshus på våran tomt. Tomten är en souterrängtomt så jag funderar på det med 4m till taknock. Vissa gräver ju ner husen för att spara höjd och få utnyttjat högre innerhöjd i huset, men jag vet inte vart i från jag skall räkna från plus/minus 0 på tomten. Så jag inte tänker att min placering är bra så visar det sig att den ligger högre än snitthöjden så attefallshuset bara får vara kanske 2,6m totalt till nock om jag har otur… skall man räkna högsta höjden på de 4 hörnorna på tomten och dividera med något för att få fram vart jag kan placera huset för att få 4m i totalytas.. Hoppas du förstod min fråga! Mvh Andreas

Svar från Micke

Hej Andreas,

När man bygger attefallshus på suterrängtomt så räknar med medelnivån mellan högsta och lägsta punkten på bottenplattan för att få fram den tillåtna bygghöjden. Spana in bilden nedan.

Attefallshus med källare regler
Attefallshus med källare regler

Dubbelkolla med din kommun och se vad dem säger.

Hoppas det gav svar på frågan!

Mvh MickeAnnons