Gör jag rätt ?

Fråga från Hans

Hej
Vill ha ett nyckelfärdigt Atte, hittade Husverket ovh deras modelller, vi har valt Klassisk K2 på 30kvm !
Det är en o tusen frågor och jag gått igenom dina råd p tips, just ni orolig för
Grund o allt yttre, det som är inne är ju en smaksak.

Om jag ändrar saker i deras spec. Tillkommer det kostnader fast det onte står så ?
Hir görs slutbesiktning av huset och vem säkerställer el, avlopp, våtrum att det ät fackmannamässigt utfört ?

Jag Har säkert fler frågor men om du kunde minska min största oro är du klippa !

Svar från Micke

Hej Hans,

Vi är ju en oberoende part i detta. Men du ställer bra frågor som förtjänar att jag försöker svara.
Du får dock ta svaren för vad de är då jag inte har detaljkoll på alla bolagen vi har som annonsörer.
Kan inte heller hålla mig ajour med alla annonsörernas alla modeller 😊
Och vi bevakar noga att vi är oberoende. Men med det sagt – här är mina tankar.

Grundfrågan
Grunder är komplext så jag förstår frågan. Jag tycker den uteluftsventilerad isolerade grunden på deras hemsida är bra. Det ska vara denna grunden du eg. då köper. Om du är orolig för grunden kan du ringa Tjällden och förhöra dig om den grunden.

Frågan om ändringar
De flesta tillverkarna jobbar ganska lika här. Det beror oftast på vilka ändringar du gör. Lägger du till saker i konstruktionen påverkar det prisbilden medans i andra delar kan de vara rätt så flexibla och kan hjälpa till med det.

Besiktningsfrågan
Jag kan inte alla våra annonsörers alla processer i detalj. Men som jag förstår det så besiktigas husen redan när de lämnar Husverkets fabriker innan dom lämnar. Sedan görs en ytterligare kontroll efter leverans med arbetsledare och kund för säkerställa finish. Ofta görs detta via en sk egenkontroll. Vill man ta in en extern besiktningsman så går det också bra.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden