Fråga från Anne

Hej Jag har köpt sommarstuga och skulle behöva bygga ett attefallshus på tomten. Det finns en friggebod på 12 kvm så ytterligare en friggebod är ju inte möjligt då enligt regler. Förstår dock inte vad som skiljer ett attefallshus utan kök och badrum på 20 kvm med en ny friggebod på 15. Är det bara storleken som definierar att det är ett attefallshus ? Eller måste det ingå kök och toalett i ett attefallshus ?
Nästa fråga är om du kan hjälpa mig med en leverantör att beställa ett enkelt komplett attefallshus från som även monterar och gör grunden. Alltsammans helfärdigt. Det vi kan göra själva är att måla det.
Och vad kostar det ungefär huset och montering?
Tacksam för svar ?
Mvh
Anne

Svar från Micke

Hej Anne ,

Ber min kollega kontakta dig rörande tillverkarna. Han har bättre koll på exakt vilken tillverkare som kan passa bäst i ditt fall.

Ett attefallshus måste absolut inte ha kök och badrum. Du ska då ange att du vill bygga ett attefallshus som är en komplementbyggnad så blir dessutom byggreglerna enklare. Och storlek under 30 kvm får du bygga bygglovsfritt förutsatt att du följer reglerna. Så bygger du t.ex. 20 kvm attefallshus så kan du faktiskt bygga ett till a 10 kvm senare om du vill.

Ber min kollega följa upp detta med dig (ev får du kontakt av tillverkarna direkt).

Mvh Micke
Attefallshus.se