Fråga från Per

jag läste att du hade lagt spånskiva direkt på frigoliten i en hybridgrund stämmer det. jag tänkte bygga ett rum badrum o bastu o fiberspackla golvet. Attefall på 30m3.

Svar från Micke

Hej Per,

Det gjorde jag i ett superenkelt förråd som vi inte är så rädda för om det blir lite fukt i golvet.
Då går det att som för mig lägga ett “spånskivegolv som flyter på cellplasten”. Värsta som kan hända är ju att vi behöver byta lite spånskivor om det , mot förmodan, skulle samlas fukt i den lilla lilla fuktspalt som bildas mellan 30 cm isolering och spånskivan. Eftersom det är EXAKT samma konstruktion som för betongplatta (men utan betongen som knappast hjälper fuktmässigt) så ser jag inget problem med att bara lägga spånskivan rätt på cellplasten. Blir knappast “fackmannamässigt” men vad kan hända. Du kan ju inte ha tunga tunga grejor. T.ex. om bastu aggregatet står på golvet behöver det kanske stagas upp underifrån med en balk (som i kantbalken).
Ska man bygga seriöst hus så rekommenderar jag ett bjälklag alla dagar i veckan.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-TjälldenAnnons