Inglasat uterum plus ny entrétillbyggnad

Fråga från Tomas

Hej,
Har fått lov efter att ha gjort en bygganmälan att bygga en ny köksentrétillbyggnad på ca 9 kvm utifrån Attefallsregler men undrar nu om det inglasade uterum som jag planerar. Jag vill bygga ett inglasat uterum på 25 kvm, men kan jag få bygglov för det nu när jag redan gjort en “attefallstillbyggnad”? kan jag söka bygglov för ny tillbyggnad utan att det handlar om Attefall?
Mvh Tomas

Svar från Micke

Hej Tomas,

Bra fråga.

En tillbyggnad som attefallshus innebär att du bygglovsfritt får göra en tillbyggnad på max 15kvm. Önskar du göra ytterligare tillbyggnader går det alldeles utmärkt så länge du söker bygglov. Du begränsas aldrig av att söka bygglov. Syftet med attefallsreformen är att det sker bygglovsfritt, vilket du endast kan tillämpa en gång.

Mvh
Micke