Fråga från Fredrik

Hej Micke,
Jag har köpt ett nyproducerat attefallshus. Nu när vi närmar oss tillträde får jag veta att byggarna har gjort fel och att invändig takhöjd för hall och badrum hamnar strax under 2.20m. Är detta okej enligt “byggregler”? Jag har själv försökt läsa på så gott jag kan men blir inte riktigt klok.
Kan jag begära nån typ av ersättning och i så fall vad är skäligt?
Hoppas på svar
Fredrik

Svar från Micke

Hej Fredrik,

Är det en komplementbostad eller komplementbyggnad? För komplementbyggnader är det inga regler i princip. För komplementbostadshus så låter även 220 cm för lågt i min värld. Se denna länk. Där behandlar boverket inte attefallshus specifikt men dock bostadshus. Ska man bo där så ser jag det som att det är samma som dessa regler.

Rörande ersättning du kan kräva av din leverantör så har vi tyvärr ingen input. Lycka till nu

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-TjälldenAnnons