Kök och badrum i friggebod

Fråga från Ibbe

Hej Micke.
Har en snabb fråga dagsläget har jag en Atterfallshus på 25m2
Vill bygga ett friggebod på 15m2
Med kök o badrum behöver jag meddela till kommunen?
Vad är det för krav.
Mvh ibbe

Svar från Micke

Hej Ibbe,

En friggebod är per definition en komplementbyggnad. Detta då de nödvändiga ytorna inte finns för att man ska få använda friggeboden för boende. Men det betyder inte att man inte får ha kök och badrum. Det är bara att användningen inte får vara boende. Att ha en gäststuga som bara används någon gång per år eller mer är inget problem enligt min tolkning.

Mvh Micke
Attefallshus.se

Missa inte att signa upp dig för erbjudanden om visningshus.

Läs mer
X

Vill du ha erbjudanden och rabatter?

Genom mitt omfattande nätverk av samarbetspartners har jag med jämna mellanrum möjlighet att göra utskick till mitt exklusiva nätverk (er läsare/följare).

Vill du ta del av dessa erbjudanden? I så fall ange din email nedan. Det kostar inget - jag skickar rätt sällan - men när jag väl skickar så är det riktigt bra!

Mvh Micke

Tack, håll utkik i din inkorg framgent!