Kostnader grund för attefallshus?

Fråga från Vera

Hej,
Jag har en idee att belåna vår familje villa och insvestera i ett Attefalls hus som sedan kan hyras ut för att amortera lånet på längre sikt.

Är det något som flera kunder har prövat?

Är lite oklart för mig vad förarbetet kan kosta, jag menar nu inte det exakta priset men ett ungefärligt pris, vad bör jag tänka på och räkna med? Finns det någon kortfattad klar länk som kan informera om detta eller har du/ni klargörande information om detta.

Vänliga hälsningar
Vera

Svar från Micke

Hej Vera ,

Det är en lönsam historia att hyra ut sitt attefallshus. Fler borde undersöka, speciellt om man kan avskilja tomten litegrann så man inte har de boende precis intill bostadshuset.

För att hyra ut för boende så rekommenderar jag ändå att man bygger huset ordentligt. Dvs som komplementbostadshus. Då uppfyller man reglerna för BBR/eks mm. Det gör att boende i det huset har en schysst bostadsstandard. Då går enligt mig plintgrund bort och kvar finns främst enligt mig betongplattan och hybridgrunden. Betongplattan för platsbyggda och hybridgrunden för modultillverkade hus.

Du kan räkna för en betongplatta mellan 2 000 kr – 5 000 kr per kvm beroende på komplexitet i grundarbetet.
För lite mindre grunder så är det lite dyrare per kvm då stora grunder får lite “volym”.

Så räkna kanske med 80 000 – 150 000 för en attefallsgrund / betongplatta (för en 30 kvm grund). Ungefär samma för en hybridgrund.
Då ingår ju grävning, material , ofta bortforsling av material som kan vara endel osv.

En uteluftsventilerad krypgrund kostar mindre att grundlägga skulle jag tro. Nedre regionen. Förutsätter dock bra grundläggningsförhållanden (behöver inte spränga, högt grundvatten, stora stenar mm mm mm).

Dyrare (högre regionen av siffran ovan) i storstäderna.

Vill du kan jag koppla ihop dig med en bra grundbyggare om du har info om vart i Sverige du bor.

Mvh Micke
Attefallshus.se

Liknande inlägg

Köp ditt attefallshus till rabatterat pris!
Just nu 3 erbjudanden i fyndhörnan.

X