Fråga från Camilla

Hej!
Om man vill ha ett Attefall i form av komplementbostadshus inklusive loft över ena kortsidan- med största möjliga takhöjd i loftet – vilken takmodell bör man då välja om man bygger modulsats/självbygge? Är det alltid pulpettak som kommer ge effektivast loft?
Husets yttermått kommer vara 3,6 x 8,2 och har tänkt utgå från en nedgrävd hybridgrund.
Om vi tänker att huset vilar på ett bjälklag om 0,22 m ovan mark så finns ca 3,75 m kvar totalt för husets höjd inkl tak.. Om takhöjd under loftet är 2.1m, bjälklag under loft är ca 0,15m och taket inkl isolering mäter ca 0,3 m – så finns det då max 1,20 m höjd att disponera i loftet om jag räknar rätt .. Vilken byggsats medger detta? Finns byggsats för åretrunt-standard med brutna sadeltak? Och får man då in en sovplats för 2 pers där båda ska kunna sitta upp utan att slå huvudet? (Man börjar undra hur alla Attefallsföretag på nätet fått in sina loft som ser så stora och tilltagna ut på bild..)
Mvh Camilla

Svar från Micke

Hej Camilla,

Tjällden är på g med en ny grundtyp som är lite halvt som en källare. Kanske kan vara något!

Slå en pling Till dem och fråga efter Anna. Fråga efter grund med högt i tak med lite nergrävd grund.
De har bra balkar som man gräver ner.

Då får man högre i tak invändigt, men går ju ner en trappa på någon del i huset. Man får tänka igenom så fönster mm fungerar.

Det är relativt nytt för Tjällden men byggtekniken är och fuktsäkerheten mm är dock det inte. Bara ny användning av en befintligt produkt på ett annat sätt än tidigare

Ha en fortsatt bra dag !

Med vänlig hälsning,
Mikael Asp-TjälldénAnnons