Attefallshus i tomtgräns mot allmänning

Fråga från Janne

Hej Micke
Om man vill bygga ett attefallshus när sin tomtgräns och tomtgränsen ligger mot en allmänning måste man då fråga sin granne om lov att bygga? Grannen har sin tomt på andra sidan av allmänningen “allmänningen mellan tomterna är typ 10 meter.”

Mvh Janne

Svar från Micke

Hej Janne,

Att bygga attefallshus mot allmänning är dessvärre rätt hårt styrt om du har en detaljplan. I icke detaljplanerade områden kan du säkert ha bra chans att få igenom det.

Eftersom man ser att allmänheten har ett berättigat intresse av markområdet som kallas allmänning, så kan man inte med enkelhet få tag i alla intressenter som kan tänkas höras om ditt attefallshus. Det gör att du inte kommer få godkänt för detta , om inte kommunen missar eller struntar i det.

Tyvärr ☹

Mvh Micke
Attefallshus.se

Missa inte att signa upp dig för erbjudanden om visningshus.

Läs mer
X

Vill du ha erbjudanden och rabatter?

Genom mitt omfattande nätverk av samarbetspartners har jag med jämna mellanrum möjlighet att göra utskick till mitt exklusiva nätverk (er läsare/följare).

Vill du ta del av dessa erbjudanden? I så fall ange din email nedan. Det kostar inget - jag skickar rätt sällan - men när jag väl skickar så är det riktigt bra!

Mvh Micke

Tack, håll utkik i din inkorg framgent!