Fråga från Anders

Jag skall bygga ett Attefallshus 5×6 m på betongplatta. Ett av hörnen skall byggas mot en jordvall med Leka-block 19 cm breda och 1,5 m hög och 10 cm Isodrän utvändigt. Muren trappas ner etappvis ut mot sina respektive hörn. Jag skall använda 300 mm kantelement 2 dm isolering och 1 dm betong. Behöver jag gjuta en kantbalk under mina Leka-block? Behöver jag även ha kantbalk runt om? Övriga väggar skall vara regelväggar 120 mm. höjden på huset är ungefär 3,5 m och utan sovloft. Däremot skall huset innehålla en vedeldad bastu som är placerad i ett av regelhörnen.

Svar från Micke

Hej Anders ,

Hej Anders,
Har du sett denna grundbalk.

Bildkälla: Tjällden AB

Balken finns i olika höjder beroende på önskad mängd isolering du vill ha.
Innanför denna kan man göra vad man vill, t.ex. gjuta en platta som du planerar.
Det gjorde jag hemma hos mig. Superenkelt och jättevälisolerat.

Då får man monteringsplattor och allt sånt som sprider ut lasterna i bädden (dvs det du frågar efter).
Finns också billigare variant på gång med mycket mindre betong. Ring dem och hälsa från mig – be dem presentera den nya betongplattan med mininmalt med betong =)

Med Vänlig Hälsning

Mikael Asp-Tjällden
Attefallshus.seAnnons