Många valmöjligheter för lite pengar med Attefallshus… Att tillbringa sommaren med hammare och spik är kanske inte helt fel. Man kan även köpa en så kallat färdig byggsats där man sätter ihop delarna så att det blir en färdig stuga eller uthus. Det finns även ett så kallat nyckelfärdigt Attefallshus vilket sätts på plats. Den lilla stugan är i stort sett redan klar när den kommer. Det blir enkelt och det spar tid.

Vad blir kostnaden?

Ja vad priset blir beror ju naturligtvis på vad du väljer att göra. Det är alltid billigare att göra allt själv. Jobba från grunden men det tar också längre tid. Sen är det lite hur man tänker använda den nya byggnaden med. Ska den enbart användas som till förråd till exempel eller ska den vara en stuga där man kan bo i? Man får räkna runt 40 000 kronor. Sedan tillkommer det om man vill sätta in toalett och sådana saker. Ska man köpa en så kallat byggsats så får man räkna med några hundra tusen kronor. Vill du däremot ha ett nyckelfärdigt hus så kan kostnaden hamna från 300 000 kronor och uppåt. Bor man på en semesterort så kan man få in dessa pengar rätt så snabbt med att hyra ut stugan under sommaren.

Fördelar med attefallshus

Man får extra plats till sina saker. Det ser fint ut på gården och man kan göra mycket med den lilla stugan. Behöver man extra plats som boende så kan man göra om den lilla stugan till ett litet rum. Man kan hyra ut rummet till turister under sommaren eller så använder man den själv när man får gäster. Har man inte plats i huset så kan man lägga sin släkting eller vän i stugan. Är man många som bor i det stora huset så kan man ge det extra rummet till ett av de större barnen.

Liknande inlägg