Tjäna pengar på att hyra ut ditt attefallshus

Det kan ju kosta en slant att bygga ett attefallshus och då kan det vara skönt att tjäna in pengarna igen. Det finns flera möjligheter. Man kan hyra ut lång tid eller kort tid, dyrt eller billigt, eller varför inte periodvis? Oavsett så finns det pengar att tjäna beroende på hur mycket tid man lägger ner. Boendet skall marknadsföras och bokningar skall tas. Desto oftare huset hyrs ut desto mer jobb krävs det. Att erbjuda slutstädning för en extra kostnad är också vanligt.

Hyr ut som stuga

Bor man i attraktiva områden kan man hyra ut det lilla huset som stuga under sommaren, t.ex. genom tjänster såsom AirBnb. Det blir allt vanligare att semestra i Sverige och inte alla vill bo i stora stugbyar eller på stilrena hotell. Att locka med en fullt utrustad stuga som ligger i ett lugnt område kan bli mycket lönsamt. Har man sedan turen att ha en stuga i Visby, Båstad, Karlstad eller andra populära sommarstäder så kan man tjäna en riktig hacka under exempelvis medeltids- eller tennisveckan.

Hyr ut attefallshus till studenter

Som student är det ofta begränsade möjligheter till boende. Vill man inte bo tillsammans med flera andra är möjligheterna nästan obefintliga. Då är det uppskattat när privatpersoner har en lägenhet eller en stuga till uthyrning en längre tid. Till studenter kan man hyra ut per termin, per läsår eller löpande. Många väljer även att studenten skall visa upp intyg på sina studier varje termin.

Hyr ditt attefallshus ut i storstäderna

I dagens läge är det inte lätt att hitta boende i storstäderna och framför allt inte i Stockholm. Där kan man verkligen tjäna pengar på att hyra ut sitt attefallshus. Det gäller dock att boendet ligger bra till och helst i närheten av kommunaltrafik. Vill man ha en säkrad inkomst kan man erbjuda sitt boende till socialtjänsten eller kommunen. De smiter sällan från hyran och en god gärning görs då även de har bostadsbrist.

Vill du läsa mer om vilka skatteregler som gäller för uthyrning finns mer information här.

Liknande inlägg