Inred ditt attefallshus på bästa sätt

Det viktiga med ett attefallshus är att det inte är mindre än vad man gör det till. Planera och lägg verkligen ner tid på att utnyttja utrymmena till fullo, det kommer vara värt det. Känslan är också viktig och det uppnår du med textilier, färger efter smak och att inte ha för mycket prylar framme.

Sovplatser

Det finns oerhört smarta lösningar på sovplatser i begränsat utrymme. En mysig lösning som går hem hos de flesta är att bygga ett sovloft. Är planeringen bra kan man få plats med ett stort loft för fyra till sex personer. Det viktiga är att göra loftet mysigt med dämpad belysning, mysiga men svala sängkläder samt se till att ingen ligger med fotändan mot någons huvud för det kan sluta tråkigt. Är huset till för lite äldre människor kan man bygga en trappa upp till loftet istället för den klassiska stegen. Det finns även bekväma bäddsoffor och smarta sängskåp. Nu för tiden kan man till och med hitta sängskåp som rymmer en våningssäng. Perfekt för barnen!

Förvaring

Rum som är fulla med saker, plottrig inredning och ingen struktur ger sällan en mysig känsla. Att satsa på förvaring är viktigt i små hus. Oavsett om attefallshuset är till för endast förvaring eller för boende är det skönt att veta var saker ska ligga och att allt har sin plats. Krokar på väggar är en bra lösning när väggyta finns och en hissanordning med förvaring i taket kan även det vara värt att tänkas på. Annars är en klassisk lösning att ha förvaring inuti möblerna. Köp sittplatser med förvaring i eller multifunktionella möbler.

Känslan

Är attefallshuset till för boende är det viktigt att få till den där känslan man vill ha. Det vanligaste är att man vill ha den där mysiga känslan som man får i en gammal trästuga, och trasmattor, kuddar och trädetaljer gör ju det jobbet. Inhandla även det du behöver på loppmarknader. Gammalt är charmigt och kommer ge den där extra känslan i det lilla huset.

Attefallshus smart sovplats
Attefallshus smart sovplats
Smart förvaring attefallshus
Smart förvaring attefallshus

 

 

 

Liknande inlägg