När sommaren äntligen har kommit med sina ljusa kvällar och varma dagar så passar det förträffligt att spendera så mycket tid tillsammans som det bara går. De allra flesta håller nog med om att ju mer plats tomten erbjuder desto bättre. Det ska finnas gott om utrymme för både trädgårdsmöbler och grill men också för gemenskap och samhörighet. Tid för avkoppling och generösa ytor är det vi alla önskar mest under sommarmånaderna. Under semestern vill många också gärna umgås så mycket som möjligt med både familj och vänner.

Sovloft och platsbyggda möbler

Ett smart sätt att få träffa långväga släkt lite oftare är att maximera användandet av Attefallshuset. Hela släkten kan lätt få plats i det lilla gästhuset, särskilt om det förutom ett sovrum också finns ett litet loft med extra sovplatser. Genom att utnyttja takhöjden och frigöra yta så får man på detta sätt lätt in en dubbelsäng på bottenplan samt ett antal enkelsängar på loftet som nås via en liten stege. Själva huset innehåller allt som behövs för att besökarna ska kunna njuta av några veckors härlig ledighet. Det finns tillgång till egen toalett med dusch samt ett litet kök. Platsbyggda möbler utnyttjar utrymmet på bästa sätt genom att man med hjälp av god planering kan få in mängder av förvaring men också maximal yta med smidiga planlösningar.

Utedäck

attefallshus sommar

Ett härligt trädäck förlänger Attefallshuset och gör det möjligt för alla att njuta av gemensamma måltider i trädgården. Det går också att koppla av i solstolarna en stund och samtala om allt mellan himmel och jord. Gränserna mellan inne och ute suddas ut samtidigt som gränserna mellan bostadshus och gästhus blir mindre definierade. Fokus kretsar istället kring gemenskap, social delaktighet och tillfredsställelsen över att kunna ses och tillsammans dela upplevelsen av sommar, sol och ledighet. Det finns mängder av fiffiga lösningar som gör det möjligt för hela släkten att komma på besök!

Bilden är tagen från bysand.fi. Njut av en fin sommar!Annons

Liknande inlägg