Detaljplan vs. attefall

Fråga från Alicia

Hej,
Våran fastighet ligger inom ett planlagt område och vi får bebygga med 125 kvm bostad och 20 kvm komplementbyggnad enligt planen. Vi har redan nått upp till 125 kvm för bostaden och vill gärna bygga ett uterum/växthus som sitter ihop med huset. Inga förråd eller dylikt finns på fastigheten idag. Enligt bygglovshandläggaren får vi inte bygga växthuset iom att 125 kvm redan är bebyygt, men när jag läser reglerna för friggebod och Attefall tolkar jag det som att vi i vårt fall kan bygga ett växthus som sitter ihop med huset på i vart fall 15 kvm? Och Som fristående kan vi bygga 25 kvm?

Mvh Alicia

Svar från Micke

Hej Alicia ,

Jag håller med dig förutsatt att du förhåller dig till de andra reglerna.

Hänvisa kommunen till boverkets hemsida för tillbyggnader.
Där står det tydligt att man får bygga fast byggrätten är maxad redan.

Mvh Micke

Liknande inlägg

Missa inte att signa upp dig för erbjudanden om visningshus.

Läs mer
X

Vill du ha erbjudanden och rabatter?

Genom mitt omfattande nätverk av samarbetspartners har jag med jämna mellanrum möjlighet att göra utskick till mitt exklusiva nätverk (er läsare/följare).

Vill du ta del av dessa erbjudanden? I så fall ange din email nedan. Det kostar inget - jag skickar rätt sällan - men när jag väl skickar så är det riktigt bra!

Mvh Micke

Tack, håll utkik i din inkorg framgent!