Handikappanpassad badrum i komplementbostadshus?

Fråga från Suzanne

Tänker söka bygglov för en komplementbyggnad ( 40 kvm ) som ska innehålla två sovrum, toa/dusch, hall, garderober och allrum enl regler för tillgänglighet. I komplementbostadshuset ( 30 kvm ) är det tänkt kök, allrum/matplats, och toalett. Min fråga är: måste toaletten vara handikapp anpassad i ”30 kvadrataren” ?Kan man hävda att en ev handikappad har tillgång till toaletten i komplementbyggnaden som ligger 2 meter ifrån med en bred terass att ta sig fram på? MVH Suzanne

Svar från Micke

Hej Suzanne ,

Nej.

Komplementbostadshus går under BBR som ett hus med boendestandard. Därmed är kommunen rätt hårda med tillgänglighetskraven för attefallshus. De vill inte behöva lägga pengar i framtiden på att renovera upp huset så en äldre ska kunna bo kvar och få hemtjänst t.ex.

Mvh Micke
Attefallshus.se

Missa inte att signa upp dig för erbjudanden om visningshus.

Läs mer
X

Vill du ha erbjudanden och rabatter?

Genom mitt omfattande nätverk av samarbetspartners har jag med jämna mellanrum möjlighet att göra utskick till mitt exklusiva nätverk (er läsare/följare).

Vill du ta del av dessa erbjudanden? I så fall ange din email nedan. Det kostar inget - jag skickar rätt sällan - men när jag väl skickar så är det riktigt bra!

Mvh Micke

Tack, håll utkik i din inkorg framgent!