Fråga från Birgitta

Vi önskar bygga förråd på vår tomt men har en huvudvattenledning som går mitt över tomten . Är detta något som vi behöver ha kommunens tillstånd för att få bygga på eller vad gäller ?
Hoppas du har ett bra svar

Svar från Micke

Hej Birgitta,

Hej Birgitta,

Jag hade definitivt kontaktat kommunen kring detta. Inget som finns specificerat i attefallsreglerna (dvs du får bygga där om man drar det till sin spets utifrån boverkets information om attefallshus). Men jag hade velat ha kommunen med mig kring detta – det är min personliga åsikt.

Sedan kan man ju diskutera det som att du självklart kommer bygga eftersom reglerna tillåter det. Men du vill ge dem en headsup åtminstone och samarbeta för bästa resultat. Börjar de bråka, vilket de mycket väl kan göra, så skulle jag ändå ta det jämfört med risken för andra konsekvenser senare.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-TjälldenAnnons