Fråga från Carl Oskar

Min Kommun kräver att jag ska utföra lägeskontrol för att få slutbesked. Vi bor på en lantbruksfastighet utanför detaljplan. Kommunen har varit på besök men vill att jag ska bekosta bevis för att jag placerat byggningen som avtalat. Det är + 100 meter till närmaste granne. Frågan är alltså om kommunen kan kräva att jag själv utför lägeskontrol? VH Oskar

Svar från Micke

Hej Carl Oskar,

Svar på din fråga är ja. Kommunen kan kräva detta. Men långt ifrån alla gör det däremot.
Min känsla är att alla kommuner fungerar lite olika också kring detta. Det som gör det lite knepigt.
Utanför detaljplan kan det vara enklare att bygga, men också svårare att bygga eftersom det inte finns en tydlig detaljplan som specificerar vad man får eller inte får göra. Upp till hur kommunen att bestämma hur de följer upp detta.

Detta har inget med attefallsreglerna att göra. Man gör en bygganmälan där man ska inkomma med ritningar vart man ska bygga. Sen följer man upp att det blev rätt.

Mvh Micke
Attefallshus.seAnnons