Placering av attefallshus för året runt boende

Fråga från Henrik
Hej Micke,

Vi planerar att bygga ett attefallshus som generationsboende för vår 14 åriga grabb.

Vi har en väldigt kuperad tomt och kommer antagligen innebära en del markuppfyllnad och antagligen marklov.

Det jag dock har lite problem att förstå är hur långt ifrån huvudbyggnaden, attfallshuset får placeras. Jag har läst en del om det på nätet och förstår att det finns rättsfall. Av de jag hittat så säger dock dessa mest vad som inte är ok. Inte ok ca 70 m resp. ca 30 m.

Har du möjligtvis mer info kring detta?

Svar från Micke
Hej
Nej tyvärr har jag ingen mer info.

Men det står “i absolut närhet till en- och tvåbostads huset”

Lite sunt förnuft utifrån hur reglerna används också säger mig variefall att det bör vara max 10-20 meter menar jag.

Mvh Micke