Polhus har lanserat en ny serie av attefallshus

En helt ny intressant serie av attefallshus från Polhus

Sponsrad artikel i samarbete med Polhus

Polhus har historiskt fokuserat på sitt byggsatskoncept som går ut på att leverera huset i färdiga delar och där kunderna själva sätter ihop dem på plats i sin egen takt, själva väljer takbeläggning och ifall huset ska vara isolerat eller oisolerat. Detta koncept förenklar transporten, ger Polhus möjlighet att ta hänsyn till varje kunds speciella önskemål och – inte minst – gör priset svårslaget lågt.

Så hur kommer det sig att Polhus börjat producera en ny serie med färdiga Attefallhus?

Dessa hus, Annetorp, Mariedal, Rosenhaga och Sjövik, monteras av företaget i samband med leverans. Vill man slippa att anlägga grund eller lägga sluttouchen på inredningen kan de även ordna fram en Polhusentreprenör som tar hand om alltihop så att kunden kan sitta på en stol i väntan på att huset blir helt färdigt. Betyder det att de tappat tron på byggsatser?

Nej, nej, nej! De har bara insett att människor är olika. Polhus brinner för att bygga hus och förstår inte hur någon kan vilja vara utan vetskapen att de varit praktiskt delaktiga i hela den process som lett fram till deras färdiga boende, men alla gör inte den bedömningen. Oavsett vad tv-snickarna säger finns det faktiskt genuint ohändiga personer, men även om kunskapen finns (monteringsanvisningarna och Polhus medarbetare gör vad de kan för att hjälpa till hela vägen) saknar man kanske intresset eller tiden, och ingen ska beröva dessa människor chansen att äga ett Polhus.

Attefallshus på max 25 kvadratmeter

Attefallshus är byggnader på max 25 kvadratmeter (ett eller flera hus, men sammanlagt max 25 kvm) och högst fyra meter från mark till taknock. Om husen byggs på en tomt där det redan står ett bostadshus krävs inget bygglov för dem, förutsatt att de följer alla regler, som t ex att de inte får stå närmare än 4,5 meter från tomtgränsen.

Attefallshus premium i enlighet med lagkrav

Premiummodellerna i den nya Polhusserien klarar dessutom villkoren från Boverket om energihushållning, takhöjd och handikappanpassning. Därför får de användas som permanentboende – inte bara som tillfällig övernattningsbostad – vilket är en klar fördel för den som exempelvis skulle vilja hyra ut huset.

Alla fyra är fullstora Attefallshus med sovloft, men det är ändå mycket som skiljer dem åt. Exempelvis har Annetorp och Mariedal klassiska sadeltak medan Rosenhaga och Sjövik har ett platt, obrutet pulpettak. Även dörrar och fönster skiljer sig åt, och invändigt har husen lite olika planlösning.

“Den stora skillnaden mot övriga Attefallhus är alltså att Polhus monterar ihop dem åt kunderna direkt vid leverans. De lyfter byggelementen på plats med hjälp av kranbil och sätter ihop alla delar, från tom markplätt till ett färdigt hus på en och samma dag.”

Attefallshus för året-runt-boende

Husen är ”vädertäta”, med grundmålad fasad och underlagspapp på taket. Innerväggarna är gipsade, men de flesta vill ju ha tapeter, paneler, kakel och andra ytbeläggningar i sitt hus. Det finns med andra ord ändå gott om uppgifter att ta tag i för att ge sitt Attefallshus en personlig prägel, men tak över huvudet och isoleriade väggar ordnar Polhus. Hur resten ska se ut hänger väl också på om huset ska användas som bostad till tonåringen, övernattningslägenhet åt svärmor, hemmakontor åt dig eller som fritidshus åt en hel familj.

Och får kunderna blodad tand för att bygga och fixa kan de alltid slå ihop en härlig veranda framför huset. Sedan är det bara att invänta ljumma sommarkvällar med mysiga grillfester. Ett Attefallshus kan användas till lite av varje.

Läs mer här.

Liknande inlägg

Köp ditt attefallshus till rabatterat pris!
Just nu 3 erbjudanden i fyndhörnan.

X