Fråga från Anita

Hur nära bostadshuset får Attefallshuset stå?
Bästa grunden till ett Attefallshus?

Svar från Micke

Hej Anita,

Närheten till bostadshus finns inte direkt angivet. Men man måste få plats för att måla har någon kommun svarat mig genom åren. Så det är lite brandregler och annat praktiskt som styr.

Rörande bästa grunden så beror det på massa parametrar. Men utan att känna till din tomt så antar jag att den är perfekt, dvs perfekta förutsättningar. Dvs man kan välja grund fritt utifrån ditt hus och behöver inte bekymra sig
så mycket för vilken marktyp det är osv.

Då anser jag att för nyckelfärdiga hus tycker jag den inneluftventilerade grunden (denna https://tjallden.se/produkter/krypgrund-inneluftsventilerad/ ) är den enklaste att montera eftersom den dels är gjord på ett sätt så du kan dra avlopp mm enkelt.
Är det ett platsbyggt attefallshus hade jag sneglat på hybridgrunden alternativt platta på mark.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-TjälldenAnnons

Liknande inlägg