Attefallshus med loft

Fråga från Jonas

Hej! Jag bygga ett attefallshus. Jag driver en b&b hemma och har om jag är rätt på det att ha rätt till ett bygglovsfritt attefallshus.

Jag är okunnig inom att anlägga attefallshus, och söker därmed efter en komplett lösning (nyckelfärdigt hus) och det är lite brådis då högsäsongen är kort.

Hur lång leveranstid har ni samt hur lång tid skulle det ta för er att ha klart ett nyckelfärdigt attefallshus?

Vi har en budget på 500.000kr. Vad ingår i ett nyckelfärdigt hus? Ingår ex kök med spis, kylskåp, badrum med toa, dusch osv eller är det endast själva byggnaden?

Design och utförande är ganska viktigt för oss eftersom det bör smälta in i vår lantliga miljö här så inte för modernt tänker jag. T.ex. sadeltak vore trevligt. Det behöver ju finnas kök, badrum (med möjlighet till att installera toa, dusch, tvättmaskin) samt ett sovrum/sovloft.

Svar från Micke

Hej Jonas,

Jag sätter dig i kontakt med ett par tillverkare

Om du kollar runt lite på nyckelfärdiga hus så är det inget trolleri. Man får det man betalar för.
Det finns en regel i Sverige som säger att man kan bygga för 25 000 kr/kvm. Det gällde dock för 10 år sen och större hus.
För attefallshus så ska det dyra i ett hus, dvs badrum och kök, spridas på färre kvm “döda ytor” såsom vardagsrum osv. Samtidigt kan mycket i ett attefallshus göras i fabrik eftersom det är mindre hus.

Så jag tror att 30 000 kr/kvm gäller idag, minst. Men det finns en ny typ av attefallshus och det är sk skalhus. Då kan man göra mer själv, och köpa in begagnade grejor som man installerar själv. Då blir det otroligt prisvärt.

Se de tillverkare som annonserar på detta här.

Hoppas jag svarade på din fråga.

Med Vänlig Hälsning
Micke
Attefallshus.se

Liknande inlägg