Garderob i attefallshus

Fråga från Tom

Hej,

Jag planerar inte att köpa något attefallshus av er men i brist på vetskap om vart jag kan vända mig kontaktar jag er. Jag hoppas ni är vänliga nog att hjälpa mig.

Jag har nyligen köpt ett attefallshus med loft. Under loftet är toaletten och taket sträcker sig även en liten bit längre ut från toaletten. Det står två garderober, en på varje sida som är fastskruvade i taket. Jag skulle vilja ta bort en av garderoberna men är osäker på om det är möjligt eller om garderoberna hjälper till och bär upp taket. Vad tror ni? Kan en av garderoberna tas bort utan att det skadar konstruktionen?

Jag skulle kunna skicka bilder om ni vill vara snälla att hjälpa mig!

Ha det fint!

Vänliga hälsningar,
Tom

Svar från Micke

Hej Tom,

Jag skulle säga att det är osannolikt att garderoberna är bärande. Nu kan jag ju inte avgöra det helt såklart utan att vara på plats och kolla. Även om man kollar kan det vara svårt. Har du ritningar.

Är du osäker bör du kontakta en konstruktör. Har skickat dig namnet på en bra firma som du kan kontakta (obs – det är ett seriöst företag som ska ha betalt så man inte bara utnyttjar dem). De är hungriga och prisvärda så länge man vill göra rätt för sig.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden