Användningsområden för Attefallshus

Attefallshus blir en allt mer populär tillbyggnad på tomterna runt om i landet. Det är många som har upptäckt tjusningen med dessa miniatyrhus och dess breda användningsområden. En annan stor fördel är ju att har man en tomt med ett bostadshus så får man bygga ett attefallshus om max 25 kvadratmeter på samma tomt som bostadshuset, detta även om man har byggt en annan fristående förrådsbyggnad på 15 kvadratmeter (friggebod).

Attefallshus som förråd eller garage

På 25 kvadrat kan man inhysa en hel del prylar. Eftersom att det är max-storleken på ett attefallshus utan bygglov så är det detta som man går efter. Det är många som köper ett färdigt attefallshus eller bygger själv i syfte att ha som extra förvaringsutrymme alternativt garage. Är det tänkta användningsområdet förråd så finns det gott om utrymme att antingen magasinera möbler eller att uppgöra hyllsystem för kartonger, lådor och flyttlådor. Med den ytan blir det gott om utrymme för att få en lättöverskådlig förvaringsmöjlighet och det blir lättare att hitta sina grejer i röran.

Man kanske inte vill använda attefallshuset som förråd för möbler och prylar, utan istället vill nyttja sina extra kvadrat som redskapsbod. Det finns många bra och lämpliga system för att förvara olika typer av trädgårdsredskap och attefallshuset är stort nog för att få plats med gräsklippare och snöslunga.

En annan förvaringsmöjlighet är att använda attefallshuset som garage. Kanske man har ett garage till sin fastighet redan där bilen står men man vill förvara andra motordrivna fordon inomhus också. Då passar ett attefallshus bra att förvara motorcyklar och fyrhjulingar i för att ge några exempel. Har man dock inget garage till fastigheten kan man även använda ett attefallshus som garage till sin bil.

Attefallshus som gästhus, sommarstuga och bostad

Andra populära användningsområden för attefallshus är givetvis att man gör det som någon form av bostad. Det är inte helt unikt att upplåta ett attefallshus med rinnande vatten och värme som bostad åt sina tonårsbarn som är för unga att flytta hemifrån men vill ha eget utrymme.

Attefallshus passar även lämpligt att använda som gäststuga för långväga gäster som kommer och hälsar på. Då får gästerna ett eget space och det blir heller inte lika påfrestande att ha besökare hemma hos sig om man ska tränga ihop många på liten bostadsyta. Då är det tacksamt med ett attefallshus som går att göra både mysigt och hemtrevligt.

Bor man på populära turistorter kan man ha attefallshus som en extra inkomstkälla genom att hyra ut det veckovis eller under helger under högsäsong. Bor man i fjällen så kan man tjäna en bra slant under vinterhalvåret och bor man nära havet kan man istället hyra ut huset på sommarhalvåret. Bor man istället i en stad där det råder stor bostadsbrist kan man hyra ut attefallshuset permanent istället.

Liknande inlägg