attefallshus

Försänkt golv i entréplan?

Fråga från Kristofer
Hej.
Har möjlighet att bygga ett Attefallshus på vår kraftigt lutande, nästan terrasserade tomt, och tänkte därför utnyttja möjligheten med en källare för främst förvaring. Frågan är om man kan utnyttja höjden neråt som då uppstår (som du nämt) och alltså lägga golvet i ”entréplanet” lägre än den omkringliggande marken (inte idealiskt klimatmässigt, men borde funka med lite försiktig- och noggrannhet), och därmed kunna få ståhöjd även i den översta våningen? Och alltså ändå hålla max nockhöjd på 4m med genomsnittlig marknivå runt huset?

Svar från Micke
Hej Kristofer,

Det ska gå. Du nämner inte källare utan sutteränghus. Där är det ju medelnivå utvändigt på marken som blivit gällande regler. Tänk på det när du räknar fram takhöjden invändigt och utvändigt.

Attefallshusreglerna bestämmer inte hur “djupt ner i marken” du får gå så länge du geotekniskt kan hantera detta.

Mvh Micke
Attefallshus.se

Missa inte att signa upp dig för erbjudanden om visningshus.

Läs mer
X

Vill du ha erbjudanden och rabatter?

Genom mitt omfattande nätverk av samarbetspartners har jag med jämna mellanrum möjlighet att göra utskick till mitt exklusiva nätverk (er läsare/följare).

Vill du ta del av dessa erbjudanden? I så fall ange din email nedan. Det kostar inget - jag skickar rätt sällan - men när jag väl skickar så är det riktigt bra!

Mvh Micke

Tack, håll utkik i din inkorg framgent!